Pagina's

Welkom

Welkom op onze Blog!!!

Wij zijn Rune en Sterre. We zijn zussen en houden ervan om veganistisch te koken. Wij wonen in Leuven bij onze mama, maar ook bij onze tante en haar 2 spruiten. Er wonen heel wat viervoeters bij ons: ze werden ooit gedumpt of komen uit het asiel. Naast de honden Hemen en Diesel, de poezen Jitske*, Mieke, Tarzan, Jane, Gaia, Milo, Mona, Mittens, Amora* en Orlando en landschildpad Janneke wonen er ook pleegviervoeters bij ons. We zijn immers een pleeggezin bij dierenasiel Sint-Truiden. We vangen meestal zeer jonge weeskittens op die nog dag en nacht gevoed moeten worden, maar we hebben ook al een puppy, een hoogzwangere ex-broodfokteef en seniorpoezen opgevangen. We zijn grote fan van Bite Back. Hun acties tegen dierenleed en voor veganisme vinden we super! Met deze blog willen wij onze recepten en ervaringen met jullie delen.

Rune is de oudste en houdt vooral van bakken. Ze begon haar leven als vleeseter, maar haar dierenliefde was sterker. Ze is de steun en toeverlaat van haar mama bij het verzorgen van de jonge weeskittens die ze als pleeggezin opvangen. Een dier in nood zal door Rune niet in de steek gelaten worden ook al moeten dan andere plannen wijken.
Sterre is de jongste van de twee en een echte spring-in-het-veld. Als kleuter protesteerde ze al luid wanneer ze op de markt een kippen- of wildkraam zag. Sterre neemt graag deel aan demonstraties en acties tegen dierenleed. Ze verkondigt ook overal waar ze maar kan dat dieren levende wezens zijn en geen voedsel! Sterre kookt liever dan bakken en kweekt graag haar eigen groenten, kruiden, ... .
We gebruiken om te koken en bakken recepten die we vinden in kookboeken, op websites, ... en geven er dan vaak onze eigen twist aan. Maar wat we nog liever doen is niet-vegan recepten veganizen. Sterre maakt zelfs uitdrukkingen vegan, zo spreekt zij van 'twee frieten in één hap' ipv 'twee vliegen in één klap'. Let's veganize is dus zeker één van onze motto's en daarom ook de naam van onze blog.

Veel plezier en vooral: go vegan!

8 opmerkingen:

 1. Wow Super, fantastische blog. En gisteren kunnen proeven van julie heel lekkere ketchup.
  Groetjes, Geert (papa Flo en Febe)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en jullie zwemvijver is ook fantastisch! Groetjes, Sterre

   Verwijderen
 2. Knappe gerechten op jullie blog. Dikke duim voor jullie beide. Geert ( ander papa van Rowan)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ladies!
  Ik volgde deze week een workshop bij jullie mama (vegan cupcakes maken) en ze vertelde ons over jullie blog. Wauw! Ik ga er zeker wat receptjes van uitproberen :-)
  Let's keep veganizing the world!
  Katleen Bosteels | Karneno.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een inspirerende blog , lekkere recepten, leuke foto's... hartverwarmend en buikjesvullend <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo toffe meiden!
  Jullie frangipanetaart, welke bloem gebruiken jullie? Ik heb al eens Orgran
  Uitgeprobeerd. Maar wat gebruiken jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2 weken geleden voor een aantal (niet-vegan) kennissen jullie frangipanetaart gebakken. Iedereen was super enthousiast (ik vond ze zelf ook heel lekker :) ). Dus heel erg bedankt om het te delen. Ik ga zeker nog receptjes uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen