Sushi en Wasabi: bang en onzeker maar ondertussen zot en knuffelig |
Falafel, Tofu, Tempeh en Lentil. Het flesje was al leeg maar Lentil gebruikt het graag als tutje. |
Omdat mama door het voeden van de kittens slaaptekort heeft, verwenden we haar met asperges à la flamande. We gebruiken natuurlijk geen eieren, maar tofu, kala namak en kurkuma om de eieren te vervangen.
Ingrediënten voor 2 personen:
350 gr geschilde aardappelen
500 gr witte asperges
125 gr tofu
kala namak of indisch zwart zout
kurkuma
125gr alsan plantaardige boter
1 citroen
bieslook, peterselie, rode zuring
zwarte peper
Breek het 'houten' gedeelte van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden. Asperges schillen vinden we niet zo leuk, maar het is wel belangrijk ze goed te schillen.
Stoom de aardappelen en de asperges in de stomer gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn. Wij houden van gestoomde aardappelen, zelfs zonder zout hebben ze lekker veel smaak. Asperges stomen vinden we makkelijker dan ze te koken.
Neem een handvol groene kruiden, wij gebruikten bieslook, peterselie en rode zuring uit de tuin. Hak de kruiden fijn.
Prak de tofu fijn wanneer de stoomtijd van de asperges en aardappelen bijna om is. Bestrooi met kurkuma en kala namak. Bak in wat olie en blijf terwijl roeren. Voeg op het einde nog wat kala namak toe en kruid met peper.
Smelt de boter in de microgolf. Voeg het sap van een halve citroen toe. Meng er de groene kruiden onder en kruid af met zwarte peper van de molen.
Schik de gestoomde asperges en aardappelen op 2 borden. Verdeel de tofu over de asperges en giet de kruidenboter over de aardappelen. Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten