Pagina's

dinsdag 5 juli 2016

Ketchup

Eigen kweek kerstomaatjes


Sterre oogst elke dag kerstomaatjes, dus besloten we ons eens te wagen aan homemade ketchup. Er is maar één nadeel aan zelfgemaakte ketchup, je wil nooit geen andere meer! Wij gebruikten verschillende kleuren kerstomaatjes, maar je kan natuurlijk ook gewone tomaten gebruiken.


Oeps, de helft van de pot is al leeg!






700 gr tomaten
1/2 ui
1 teen knoflook
25 ml tomatenpuree
25 ml azijn
25 ml suiker
zout en peper
1/4 theelepel cayennepeper

Was en snij de tomaatjes in kwartjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een kookpot zonder deksel. Laat een half uurtje zachtjes doorkoken, roer af en toe zodat er niets aanbrandt en omdat het leuk is om te roeren! Mix na het koken met een staafmixer en duw door een zeef zodat er geen pitjes en velletjes in de ketchup achterblijven.

Rode, oranje en gele kerstomaatjes! Njamnjam!

Sterre's ultieme ajuin-snij-tip: draag een zwembril!

Dat kan toch alleen maar lekker zijn?


Je kan de ketchup enkele weken in de koelkast bewaren.

Je kan de ketchup naar eigen smaak aanpassen: enkel groene tomaten, met rode ajuin, met verse paprika of een spaans pepertje, ... .

1 opmerking:

  1. Super blog!
    De ketchup is zeer lekker! Weet ik uit ervaring :-)
    Groeten,
    Tino

    BeantwoordenVerwijderen