Ingrediënten:
voor de bodem
100 gram speculaas
5 eetlepel gesmolten plantaardige boter (Alsan)
voor de kwark
600 gr plantaardige kwark (provamel)
50 gr sojaroom
150 gr opklopbare sojaroom (Soyatoo)
9 à 10 gr agar agar
sap van 1 citroen
4 zakjes vanille suiker
voor de aardbeiensaus
10 aardbeien
bloemsuiker
Verkruimel de speculaas met vijzel en stamper (het kan ook met een blender, maar stampen is zo leuk!) en meng met de gesmolten boter. Verdeel het speculaasmengsel over 6 glaasjes en druk goed aan.
Verwarm de sojaroom in de microgolf en los er de agar agar in op. Meng onder de kwark.
Klop de opklopbare sojaroom lobbig (grappig woord, hè) en spatel onder het kwarkmengsel.
Roer er tenslotte de vanillesuiker en het citroensap door.
Mix de aardbeien met bloemsuiker. De hoeveelheid bloemsuiker is naar smaak, hoe meer suiker hoe zoeter de aardbeiensaus. Logisch, hè!
Lepel een eerste laag kwarkmengsel op de speculaasbodem. Giet er dan wat aardbeisaus over en lepel er een volgende laag kwarkmengsel op. Giet in het midden nog wat aardbeisaus en versier met muntblaadje, gedroogde aardbeitjes, aardbeilint (recept volgt nog!), verkruimelde speculaas, ... . Laat opstijven in de koelkast.
Lekker met deze tropische temperaturen!
Plantaardige kwarktaart met aardbeien en speculaas in een glaasje. Smullen geblazen! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten