Pagina's

maandag 27 juli 2015

Pupcakes en hondenkoekjes

Vandaag is Diesel 10 jaar geworden. Dat moest gevierd worden natuurlijk en dus maakten we pupcakes en hondenkoekjes.

PINDAKAAS-WORTEL-PUPCAKES

Ingrediënten (hebben we geen beelden van want ons nichtje Hobbes was een beetje te vlijtig met het verwijderen van foto's op het fototoestel)

1 cup bloem
1/4 cup pindakaas
1/4 cup olijfolie
1/3 cup ahornsiroop (of agave of rijst of ...)
3 el soja-yoghurt
2tl bakingpoeder
1 cup geraspte wortelen

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175° C. Meng alles behalve de wortelen tot een glad mengsel. Voeg dan de geraspte wortelen toe en meng goed onder elkaar. Vul de cupcakepapiertjes tot 2/3de en bak gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Mix voor de frosting enkele eetlepels pindakaas en sojaroom tot een glad mengsel. Wij voegden op het gevoel room toe totdat we het goed vonden. Spuit de frosting op de pupcakes en versier met een vegan hondensnoepje of met de tofu-wortel-koekjes.TOFU-WORTEL-KOEKJES

Ingrediënten

125 gr tofu
125 gr geraspte wortelen
een handvol fijngehakte peterselie
15 gr plantaardige boter
3 el soja-yoghurt
1 tl bakingpoeder
250 gr bloem

Werkwijze

Pureer de tofu, de peterselie, de worteltjes, de sojayoghurt en de boter met de staafmixer tot een glad mengsel.

Mix stilletjesaan de bloem onder het mengsel. Gebruik hiervoor een (hand)mixer met deeghaken. Rol het deeg uit tot 0,5 cm en steek vormpjes uit.Bak gedurende 1/2 à 1 uur op 180° C. Laat afkoelen. In een goed afgesloten doos kan je de koekjes lang bewaren.

FEESTJE!

Uit een wc-rolletje en een rekker maakten we een kroontje voor Diesel. We verfden het goud. Nadat de vuurwerkjes waren uitgedoofd (we hielden de honden weg van de vuurwerkstokjes) mocht Diesel smullen en dat deed hij!Geen opmerkingen:

Een reactie posten