Pagina's

zondag 13 maart 2016

Poffertjes

Het bloggen is weer een tijdje geleden. We hebben veel gebakken en gekookt, maar de laptop was enkele weken weg voor reparatie en toen begon het schooljaar. Rune blokt ipv blogt en spreekt nu vloeiend Grieks en Latijn ;) Sterre zit in het zesde leerjaar en werkt aan haar eindwerk. Daarnaast gaat de aandacht van Sterre naar de sla, tomaten, rode biet, kruiden, pijpajuin, ... die ze al gezaaid heeft.
Onze recepten en foto's stapelen zich echter op, dus hoog tijd om weer wat te posten. En met wat beter te herbeginnen dan met ... POFFERTJES!Benodigdheden voor 80 poffertjes:

250 gram bloem
snuifje zout
500 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
1 eetlepel suiker
20 gram verse gist
60 gram plantaardige boter
poffertjespan
knijpfles en poffertjesvork (niet noodzakelijk maar wel handig)

Maak een kuiltje in de bloem en strooi het snuifje zout langs de buitenrand van de bloem.
Verwarm de melk totdat die lauw is.
Doe de eetlepel suiker in een kommetje en verkruimel daarover de verse gist. Voeg er wat lauwe melk aan toe zodat de gist en de suiker oplossen. Giet bij de bloem en meng.
Giet de rest van de melk bij het mengsel en roer goed.
Smelt de boter en voeg bij het mengsel. Roer totdat alle klonters zijn verdwenen.
Laat op een warme plaats rusten totdat het gerezen is. Wij zetten het deeg met een propere keukenhanddoek erover op de vensterbank in het winterzonnetje. Enkel opletten voor onze poezebeesten!

Doe wat boter of olie in de poffertjespan en spuit het deeg in de kuiltjes. Bak op een middelmatig vuur (lekkere dingen vragen tijd, zegt onze mama altijd) en draai de poffertjes pas om als de bovenzijde bijna droog is.

Lekker met poedersuiker en kandijsiroop. Smullen maar!

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten