Pagina's

zaterdag 25 juli 2015

Veganaise

Sterre houdt van sausjes maken en voor haar dipsauzen gebruikt ze dikwijls deze veganaise als basis. Het originele recept vond onze mama op EVA Aalst, maar we veranderden het een beetje. Oh ja, de veganaise bewaart lang en blijft stevig, zoals het hoort. Probeer het maar eens.

Wat hebben we allemaal nodig?


Mosterd, appelazijn, sojaroom, zonnebloemolie, citroen, peper en zout.


Doe 1 à 2 eetlepels mosterd en 1 eetlepel appelazijn in een mengbeker.


Giet het brikje sojaroom erbij. Wij gebruiken Provamel sojaroom, want met Alpro zou het niet lukken.


Kruid met peper en zout en voeg al een beetje van de 150 ml zonnebloemolie toe.


Mix terwijl je langzaam de rest van de zonnebloemolie toevoegt. Beweeg de mixer op en neer terwijl je mixt totdat de veganaise stijf genoeg is.


Als je wil, kan je wat verse citroensap toevoegen (Sterre is gek op citroen) en dan nog wat mixen.


Voilà, klaar! Je kan de veganaise pimpen door te mengen met soja-yoghurt (half/half) en ketchup, je hebt dan een lekkere cocktailsaus. Je kan er ook tartaar van maken door er fijngehakte augurkjes, bieslook en kappertjes eraan toe te voegen. Of meng de veganaise gewoon met sojayoghurt (half/half), fijngesneden lenteui en wat extra versgemalen zwarte peper. Njamnjam!

1 opmerking:

  1. ;) ;) ;) Sterre: ook voor mensen die allergisch zijn aan ei <3 <3 <3 .

    BeantwoordenVerwijderen