Pagina's

vrijdag 1 april 2016

Springende rolletjes?!

1 april vandaag en de lente is in het land. Janneke de schildpad ontwaakte 5 dagen geleden uit zijn winterslaap, maar pas vandaag was hij actief en smulde hij van zijn hapjes. Tussen de grappen en grollen door, genoten we net als Janneke van het lenteweer en was Sterre in haar moestuin bezig met kruiden, aardbeiplantjes, ... . Bij dit alles hoort natuurlijk iets passends, namelijk ... LENTEROLLETJES! Niets is zo leuk als rijstvellen om mee te kokkerellen!

Ingrediënten:


lenterolletjes:
rijstvellen
rijstvermicelli (2 min. weken in heet water en klaar!)
tzay
wortel, komkommer, paprika in reepjes
lente-ui in schijfjes

dipsaus:
sojasaus
sesamolie
sesamzaad
harissa
koriander



Bereidingswijze:

Week een rijstvel in heet water.

Haal uit het water wanneer het rijstvel soepel is.
Spreid open en leg neer.
Leg rijstvermicelli, reepjes wortel, komkommer en paprika,
schijfjes lente-ui en tzay in het midden van het rijstvel.

























Vouw eerst de zijkanten  op de inhoud, vouw dan één van de open kanten over de groentjes en druk goed aan. Rol stevig op. Maak een dipsausje door 2 eetlepels sojasaus te mengen met enkele druppels sesamolie, een dikke toef harissa, sesamzaadjes en enkele blaadjes koriander.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten