Pagina's

maandag 16 mei 2016

Burgergekte 2: kikkererwtenburger met advocadomayonaise

Rune is gek op pinterest en zoekt graag naar nieuwe vegan recepten. Zo vond ze dit recept voor een kikkerewtenburger met advocadomayonaise. Rune paste het recept lichtjes aan en het was smullen geblazen. Sterre maakte er een tomaten/mozzameltysalade bij. Genieten maar!



Per burger heb je nodig:
100gr. kikkererwten (zelf geweekt en gekookt of uit een bokaal)
1 eetlepel gistvlokken
1/2 theelepel harissa
verse kruiden: enkele sprietjes bieslook, takje tijm, takje rozemarijn
kikkererwtenvocht of aquafaba

Verwarm de oven voor tot 200°C. Snij de kruiden fijn. Plet de kikkererwten met een pureestamper, je hoeft ze niet te fijn stampen. Meng de kikkerwten met de kruiden, de harissa en de gistvlokken. Voeg eventueel wat aquafaba toe als het mengsel te droog is. Vorm met je handen tot een hamburger. Bak gedurende 25 minuten in de oven, draai halverwege om.

Advocadomayonaise:
1 advocado
50gr. cashewnoten
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel water
peper en zout

Week de cashewnoten gedurende 2 uren. Laat ze uitlekken en mix alle ingrediƫnten in de blender tot een romige saus. Deze advocadomayonaise is echt zalig lekker!

Burger:
Bestrijk de onder- en bovenhelft van een bruin pompoenpittenbroodje met een dikke laag advocadomayonaise. Beleg met enkele blaadjes kropsla, schijfjes tomaat en de kikkererwtenburger. Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten