Pagina's

woensdag 1 juni 2016

Asperges à la flamande

Sushi en Wasabi:
bang en onzeker maar ondertussen zot en knuffelig
Er zijn al een tijdje nieuwe pleegkittens bij ons. Het zijn 2 nestjes, eentje van 4 kittens en eentje van 2 kittens. Ze werden op de leeftijd van 3 weken naar het asiel gebracht. Omdat de kittens ongeveer even oud zijn, zijn ze nu één grote familie geworden! Het zijn 3 kattinnetjes en 3 katertjes en ze luisteren naar de namen Tofu, Falafel, Tempeh, Lentil, Sushi en Wasabi. Tofu, Falafel, Tempeh en Lentil werden gevonden door een 10-jarige jongen. Hij maakte een fietstochtje toen hij gemiauw hoorde. Hij vond de kittens in een doorweekte doos aan de kant van de weg. Het zijn 4 zotte en speelse kittens. Ze kennen duidelijk mensen en knuffelen en spinnen erop los. Sushi en Wasabi werden door hun mamapoes trots naar huis gebracht. Daar aangekomen werden ze onmiddellijk afgepakt van hun mama en naar het asiel gebracht. Sushi en Wasabi waren dus wilde kittens en kenden geen mensen. Ze roken nar stro toen ze bij ons toekwamen, dus we denken dat ze in een stal of schuur zaten. In het begin waren ze erg bang van ons, maar ondertussen zijn ze door veel liefde en geduld even zot en knuffelig als de 4 anderen.

Falafel, Tofu, Tempeh en Lentil. Het flesje was al leeg maar Lentil gebruikt het graag als tutje.

 Omdat mama door het voeden van de kittens slaaptekort heeft, verwenden we haar met asperges à la flamande. We gebruiken natuurlijk geen eieren, maar tofu, kala namak en kurkuma om de eieren te vervangen.

Ingrediënten voor 2 personen:

350 gr geschilde aardappelen
500 gr witte asperges
125 gr tofu
kala namak of indisch zwart zout
kurkuma
125gr alsan plantaardige boter
1 citroen
bieslook, peterselie, rode zuring
zwarte peper

Breek het 'houten' gedeelte van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden. Asperges schillen vinden we niet zo leuk, maar het is wel belangrijk ze goed te schillen.

Stoom de aardappelen en de asperges in de stomer gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn. Wij houden van gestoomde aardappelen, zelfs zonder zout hebben ze lekker veel smaak. Asperges stomen vinden we makkelijker dan ze te koken.

Neem een handvol groene kruiden, wij gebruikten bieslook, peterselie en rode zuring uit de tuin. Hak de kruiden fijn.

Prak de tofu fijn wanneer de stoomtijd van de asperges en aardappelen bijna om is. Bestrooi met kurkuma en kala namak. Bak in wat olie en blijf terwijl roeren. Voeg op het einde nog wat kala namak toe en kruid met peper.

Smelt de boter in de microgolf. Voeg het sap van een halve citroen toe. Meng er de groene kruiden onder en kruid af met zwarte peper van de molen.

Schik de gestoomde asperges en aardappelen op 2 borden. Verdeel de tofu over de asperges en giet de kruidenboter over de aardappelen. Geniet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten