Pagina's

zaterdag 23 juli 2016

Aardbeilinten oftewel homemade zure mattekes

We moeten het toegeven: we snoepen wel eens graag! Helaas is snoep niet altijd veganistisch: gelatine, bijenwas, karmijnzuur of de rode kleurstof van schildluizen, schellak, ... . 
Als je wil snoepen, moet je dus goed het etiket lezen of naar een vegan winkel gaan of doen zoals wij: zelf snoep maken! Gelukkig is er helemaal niets moeilijk aan en als bonus ruikt het huis heerlijk.

Ingrediƫnten:

500 gram aardbeien
1 el suiker
1/2 el balsamicoazijn

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Mix met de suiker en de balsamicoazijn tot een glad mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het mengsel erop uit, zo'n 2 mm dik. Laat gedurende 3 uren drogen in oven van 80°C.

Knip of snij na het drogen in gelijke stroken.

Snoepen maar!

Tip: om het wat zuurder te maken kan je er nog wat citroensap (1/4 citroen) aan toevoegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten