Pagina's

zaterdag 13 augustus 2016

Go nuts with donuts!

Donuts, wie is er niet gek op? Wanneer wij op school, ... trakteren voor onze verjaardag is het steevast met vegan donuts en iedereen is er dol op. Tijd dus om ons recept te delen!

Wat heb je nodig? Alvast een frietketel met plantaardige olie of vet en 2 uitsteekringen in verschillende maten (een kleintje en een grote dus). De rest van de ingrediënten vind je hieronder:

350 gr bloem
35 gr suiker
25 gr gist
100 ml lauw water
3 eetlepels sojayoghurt
1 theelepel bakingpoeder
60 gr plantaardige boter

Voeg de suiker bij het lauwe water en verkruimel er de gist in. Roer zachtjes tot de gist is opgelost.

Smelt de boter.

Meng alle ingrediënten met de klopper in de keukenrobot. Gebruik vervolgens de deeghaken en kneed het deeg gedurende 10 minuten. Het deeg moet elastisch zijn en terugveren. Heb je geen keukenrobot, dan kan je natuurlijk ook met de hand kneden. Gespierde armen verzekerd!

Laat het deeg op een warme plaats gedurende een half uurtje rijzen.

Sla na het rijzen het deeg nog eens door en rol uit ( ongeveer 1cm dik). Steek met een donutring of met een grote en een kleine ring de donuts uit. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat nog eens 15 minuten rijzen op een warme plaats.

Haal het mandje uit de frietketel en verwarm de olie tot 180°C. Bak de donuts met een paar per keer, ze moeten genoeg plaats hebben in de olie. Draai ze na 2 à 3 minuten bakken om met een spaan en laat nog eens bakken gedurende 2 à 3 minuten. Haal ze uit de olie en laat afdruipen op keukenpapier.

Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker of doop ze in glazuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten