Pagina's

dinsdag 30 augustus 2016

Bladerdeeghapje à la Sterre

Sterre heeft groene vingers, dat wisten jullie al. Haar coeur de boeuf- tomaten worden lekker rood en kruiden zijn er in overvloed. Sterre doet ook niets liever dan verse kruiden in een gerecht gebruiken. In de Delhaize vonden we vers, veganistisch en vierkant bladerdeeg, dus dat vroeg om een lekker bladerdeeghapje. Sterre maakte 2 varianten en ze smaakten allebei naar meer!



Ingrediënten:

bladerdeeg
creamy van SHAVT (of een andere plantaardige roomkaas)
geraspte kaas (Wilmersburger)
zongedroogde tomaten
basilicum
groene pesto

Werkwijze:

Vouw de punten van de vierkante lapjes bladerdeeg naar het midden en vouw terug open. Bestrijk het middelste vierkant met creamy.



Scheur de basilicumblaadjes in reepjes en strooi rijkelijk over de creamy.


Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel over de bladerdeeglapjes.


Sterre maakte er nu verschillende hapjes van. Op de ene strooide ze geraspte kaas en op de andere home made groene pesto (basilicum, knoflook, olijfolie, cashewnoten want de pijnboompitten waren op). Je kan ook zelf variëren door er pijnboompitjes, rode pesto, vegan mozzarella, ... aan toe te voegen.



Vouw de bladerdeeghapjes dicht en borstel er wat sojamelk over.


Bak de hapjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten