Pagina's

zondag 30 oktober 2016

Peterseliewortelsoep

Sterre is een fan van de zogenaamde 'vergeten' groenten. We hebben ook het geluk om niet ver van De Wikke te wonen. De Wikke is een sociale tewerkstellingsboerderij waar je biologische seizoensgroenten kan kopen recht van het veld! Je vindt er dus ook ik weet niet hoeveel 'vergeten' groenten. Maar geen nood, peterseliewortel vind je ook al in de gewone supermarkten, dus geen excuus om dit simpel gerecht niet te proberen.

Ingrediƫnten:

2 ajuinen
1 teentje look
1 wit van prei (1/2 wit van een dikke prei)
600 gr. peterseliewortel
2 Ć  2,5 l. groentebouillon

Pel en snipper de ajuinen en het teentje look fijn. Was de prei en snij in reepjes. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes.

Stoof de ajuin en de look aan. Voeg de prei toe en bak tot ajuin en prei glazig zijn.

Meng de peterseliewortelblokjes onder de gestoofde ajuin, look en prei. Kruid met peper en zout en stoof kort mee.

Giet er de groentebouillon bij en laat koken tot de peterseliewortel zacht is. De hoeveelheid bouillon hangt af van de gewenste dikte van de soep, wij gebruiken 2 liter. Wanneer de peterseliewortel gaar is, mix je de soep glad.

Door de peterseliewortel is de soep romig zonder dat je plantaardige room moet toevoegen. Geweldig toch? We hopen dat het smaakt!
Serveertip: serveer met peterselieolie en croutons.
Voor de peterselieolie: mix 1/4 busselpeterselie, 1 teentje look (optioneel) en 100 ml olie.
Voor de croutons: snij de korsten van enkele sneetjes wit brood. Snij de sneetjes brood in vierkantjes. Verwarm wat zonnebloemolie in een kookpot. De olie is warm genoeg wanneer je een druppeltje water erin laat vallen en de olie knettert. Bak een handvol broodstukjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Altijd met kleine hoeveelheden bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten