Pagina's

dinsdag 11 oktober 2016

Halloweensoep met Oosterse twist

De pompoenen zijn weer in het land en dan gaan wij pumpkin crazy! Pompoensoep is misschien het minst avontuurlijk om met pompoen te maken, maar onze soep bevat toch wat verrassingen! Bananen zijn het geheime ingrediënt en door de gember, curry en kokosmelk wordt het een soep met Oosterse smaken. Pumpkins rule!

Wat heb je nodig?
1 ui
1 preiwit
1kg pompoen (butternut)
2 rijpe bananen
5 cm verse gember
2 el currypoeder
400 ml kokosmelk (blik)
1,25l groentenbouillon
voor de afwerking: plantaardige room, currypoeder, nepspinHoe begin je eraan?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Was en snij de pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten. Pel de ui en snij in vier. Plaats pompoen en ui in een ovenschotel en rooster gedurende 30 à 40 minuten in de oven.

3. Was de prei en snij in fijne reepjes. Fruit de prei glazig in olijfolie.

4. Pel de bananen en breek in enkele stukken. Schil en rasp de gember. Voeg de bananen, de gember en het currypoeder bij de prei. Roer het currypoeder goed door alle ingrediënten en stoof alles even mee.

5. Snij de gaar geroosterde pompoen en ui wat kleiner. Voeg toe aan de rest en laat even meestoven. Kruid met peper en zout.

6. Giet de kokosmelk en de groentenbouillon bij de groenten en bananen. Laat even doorkoken. Dit hoeft niet te lang, want door het roosteren zijn de pompoen en de ui al gaar. Ben je er niet zeker van, check dan even met een vork of je vlot door een stuk pompoen kan prikken.

7. Mix het geheel. Indien je de pompoen met schil aan de soep hebt toegevoegd, giet je de soep best nog eens door een vergiet. Op die manier krijg je een romige, gladde soep.

8. Serveer de soep met de room, currypoeder en de nepspin. Om een spinnenweb te tekenen, giet je eerst plantaardige room in het midden van de soep. Trek nu met de achterkant van een vork of lepel lijnen uit de bol room. Om tussenlijnen te bekomen, doop je het uiteinde in room en teken je in de soep. Strooi wat currypoeder in het midden van het web en plaats de nepspin aan de rand.Tip 1: door de pompoen en de ui te roosteren in de oven krijg je een soep met een vollere smaak.

Tip 2: pompoenen moet je niet schillen om in de soep te gebruiken. Je mag het doen, maar het scheelt heel wat tijd en vitamientjes door de schil mee te gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten