Pagina's

woensdag 12 oktober 2016

Pumpkinpancakes

Vandaag was het pedagogische studiedag op de school van Hobbes en Wabbe. Speciaal voor ons maakten ze van onze favoriete vegan pancakes een pompoenversie! Jaja, we werken al met gastchefs, hihi. Pompoenpoffertjes zijn bij ons al sinds baby/peutertijd een traditie, maar deze pumpkinpancakes zijn even lekker èn sneller te maken. Waar wacht je dus nog op?

Ingrediënten:

1/2 butternutpompoen
350 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
400 gr bloem (spelt of tarwe)
25 gr suiker
60 ml zonnebloemolie
1/2 zakje bakingpoeder
1/2 tl zout
50 ml water

Werkwijze:

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in stukken en stoom of kook gaar.

Wanneer de pompoen gaar is, mix je deze glad. Meet 350 ml pompoenpuree af.

Doe alle ingrediënten behalve het water in een mengkom en mix met de staafmixer tot een glad deeg. Als het deeg te dik is, voeg je water toe totdat het de gewenst dikte heeft. Niet meer dan 50 ml water toevoegen, het hoort een iets dikker deeg te zijn.

Smelt wat margarine in een pan en bak pancakes van 2 à 3 eetlepels deeg per pancake. Bak op een gematigd vuur en draai de pancakes pas om wanneer de bovenkant begint te drogen. Met dit recept bak je 40 pancakes.Wij vinden de pumpkinpancakes overheerlijk met kandijsiroop, maar je kan ze ook serveren met kristalsuiker, bruine suiker, kandijsuiker, ahornsiroop, agavesiroop, kokosbloesemsiroop, ... of je eet ze puur natuur. Smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten