Pagina's

zondag 12 juni 2016

Jamie's aardbeien met balsamico geveganized!

Vandaag, 12/6/2016, organiseerde Bite Back voor de tweede maal de 'Mars voor de Sluiting van Slachthuizen' te Brussel. Wij konden er helaas niet bij zijn owv de examentijd, maar Sterre maakte lenterolletjes met sojadip en onze mama bakte frangipanetaarten, rijsttaarten en bodding ten voordele van de Mars. Rune boog zich terwijl over Frans, Latijn en Wiskunde.

Maar het is niet omdat we er niet bij konden zijn, dat we niet kunnen tonen hoe makkelijk en hoe lekker plantaardig eten wel is. Dus veganizen we op deze belangrijke dag één van mama's lievelingsrecepten van niemand minder dan Jamie Oliver!

In het originele recept gebruikt Jamie Oliver enkel aardbeien en zo doen wij het normaal ook. Maar we hadden maar een half bakje aardbeien in de koelkast en de aardbeiren in de tuin waren opgegeten door slakken of nog niet rijp. We vulden dus aan met meloen. De mascarpone in het originele recept vervingen we door plantaardige kwark en opklopbare sojaroom.

Ingrediënten (4 personen):

500 gr. aardbeien
(in ons geval: 1 handvol aardbeien en 1 meloen)

balsamicoazijn

suiker

munt

200 ml vegan kwark (Provamel)

200 ml opklopbare sojaroom (Alpro)

vanillesuiker

vanille-essence

Werkwijze:

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd in kwartjes. (Snij de meloen in tweeën, verwijder de pitjes en maak balletjes van het vruchtvlees.)

Meng 10 eetlepels balsamicoazijn met 5 eetlepels suiker. Giet over de aardbeien (en de meloen) en laat 2 uur marineren in de koelkast.


Klop 200 ml sojaroom stijf met 4 zakjes vanillesuiker (32 gr.). Meng onder 200 ml vegan kwark. Breng op smaak met enkele druppels vanille-essence. Laat opstijven in de koelkast.

Verdeel de aardbeien/meloen en het kwarkmengsel over de borden en versier met enkele blaadjes munt.Eenvoudig, maar keilekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten