Pagina's

maandag 6 juni 2016

Portabellopizza

Een vrije dag vandaag en zalig weer erbovenop, dat betekent buiten eten!
Rune maakte een pizza zonder pizzadeeg: de portabellopizza! De tomatensaus kan je natuurlijk zelf maken, maar deze keer kwam de saus uit een potje. We kozen voor de tomatensaus met paddenstoelen van Bioitalia (te vinden in de Bioplanet). Vooral op pizza vinden we deze saus echt njammie. We hadden ook geen verse basilicum in huis (geen idee hoe dat mogelijk is), dus gebruikten we gedroogde provençaalse kruiden.



En Sterre? Sterre plukte rucola, veldsla en jonge rode krulsla om een bijpassende salade te maken. Handig, zo'n tuinierster in huis! Ze roosterde wat pijnboompitten, schaafde vegan parmezaan en maakte een vinaigrette van olijfolie en balamsico. Jaja, er stroomt Italiaans bloed door onze aderen.



Wat heb je nodig voor de portabellopizza's?

2 portabello's
tomatensaus (zelfgemaakte of uit een potje)
vegan kwark (Provamel)
witte miso
1/2 rode paprika
provençaalse kruiden
peper





Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder het steeltje uit elke portabello en vul met 2 eetlepels tomatensaus.
Meng 6 eetlepels vegan kwark met 3 theelepels witte miso. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en provençaalse kruiden.
Lepel het kwarkmengsel over de portabello's.
Snij de paprika in blokjes. Strooi deze over de kwark. Bestrooi met provençaalse kruiden.


 Bak gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven (tot de paddenstoelen gaar zijn).


Een eenvoudig gerecht, maar o zo lekker. Je mist het pizzadeeg niet èn het is nog glutenvrij ook! Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten